Apoteòsic Steff Nevers al Renegade de Mataró

Font de la imatge: Countrycat

(See in English here)

Divendres 8 de novembre de 2013 serà una data per no oblidar a la història de la country music a Catalunya. Steff Nevers (Web - Facebook) va protagonitzar un concert estel·lar al Renegade de Mataró, inaugurant una mini-gira pel nostre país que l'endemà el va dur al Legends de Terrassa.

Country Music Catalunya (Facebook) juntament amb Renegade i Legends han organitzat la gira que ha portat un dels millors artistes de música country d'Europa a casa nostra. Ells, però també tota la gent que tant divendres com dissabte van omplir com feia temps que no es veia els dos locals. Que en tinguem constància, almenys en el cas del Renegade, es va batre el record d'assistència a un concert de música country en tota la història del local. Una mostra més que si totes les peces de l'engranatge rutllen el resultat és immillorable.

El concert d'Steff Nevers va començar a dos quarts de dotze tocats de la nit. Una estona abans, els Country people havien fet un ball d'exhibició, l'Overbooking, amb una cançó del primer CD de Nevers.


Així mateix, la Neus Pino havia explicat el ball Zurracapote, que l'Anna Balaguer va crear fa temps amb una cançó del mateix Nevers. L'Anna, com el mateix cantant va declarar a mig concert, ha estat una peça clau perquè Nevers hagi vingut a casa nostra.


Va començar fort, amb un parell de temes seguits, "300 horses" i "Bayou girl", del seu darrer CD titulat "Ain't no bad life". Van anar caient una gran majoria de cançons dels seus 2 àlbums publicats: One beer a day, Alphabet song (totes 2 escrites pel mestre Billy Yates i Bart Butler), Keep it up, Fightin' The Fool,... Però també va haver-hi espai per temes d'altres cantants. A destacar, el duet amb l'Alex T. "Mercury Blues", que tot i un petit problema amb un micròfon, va fer les delícies dels assistents.


Un altre moment molt especial va ser quan va dedicar la bonica cançó "If tomorrow never comes" a l'Imma. Nevers, sol amb la guitarra, va fer-nos posar a tots i totes la pell de gallina.

El cantant norueg no va actuar sol. Digueu-li ruc, però va fer-se acompanyar per 2 mestres. Tothom dret, siusplau: Danko Compta i Jordi Tobal (Jim Countrymusic)! Nevers és un autèntic virtuós de la guitarra, però no cal dir que sense aquest altre parell de cracks el concert no hagués estat el mateix! Ieps! Tothom, des del seu PC, Mac, Tablet o Smartphone: un aplaudiment!!!! :-)


El públic va gaudir de valent durant tot el concert. Els solos de Nevers a la guitarra, la bona connexió amb la gent, les seves referències a Catalunya i el procés polític que hi està tenint lloc van posar-nos a tots a la butxaca.

Durant el concert també hi va haver lloc pel ball, és clar que sí! El mateix Nevers va encoratjar als Country People a ballar el Overbooking, o sense anar més, de nou el ball Zurracapote. I no només això! Com a mínim en un dels temes el Renegade es va convertir en l'epicentre del Two-Step a Catalunya! Una rotllana fornida de parelles feia voltes i més voltes a curiosos i fotògrafs atrapats a l'interior... :-)


El concert va acabar amb una versió espectacular del tema "The Gambler", de Kenny Rogers. Una marxa apostoflant per acabar la vetllada!






També podeu veure el recull d'imatges que vam recollir, a la galeria de Countrycat a Flickr

Comentaris

Entrades populars