Wilson Fairchild, un duet magnífic de bona música country, bluegrass i gospel



Què gent, parlem de cantants country? :-)

Ens agradaria aprofitar aquests dies d'agost on el volum de feina a Countrycat ha baixat una mica per publicar un dels nostres monogràfics sobre un dels duets country que si la sort els acompanya poden arribar ben amunt.Bé, la sort i una indústria de la Country Music cada vegada més allunyada dels cantants tradicionalistes.

Es tracta dels Wilson Fairchild (Web oficial | Pàgina a Facebook. A Catalunya els hem conegut recentment gràcies al ball P3 que en Gabi Ibáñez ha creat no fa pas massa. No en va, en Gabi va tenir la oportunitat de conèixer-los personalment en el seu darrer viatge als Estats Units. El duet feia de taloner a la gira de concerts que el malauradament desaparegut George Jones estava fent aquest 2013. Doncs bé, la cançó d'aquest ball que tant està agradant es titula Break it or take it i forma part del CD "Country On" de la banda.

Wilson Fairchild és un duo de música country compost per en Wil i en Langdon Reid, de la preciosa Shenandoah Valley de Virgínia. Aquests dos homes, coneguts com "els nois Reid," han estat escrivint, cantant i tocant música junts tota la vida. Per resumir la seva passió per la música i la seva carrera n'hi ha prou amb el vers d'una de les seves cançons "Country on", ho diu tot: "Ens encanta la música country i mai deixarem que mori."

Wil i Langdon són compositors aclamats. Tots dos han estat escrivint cançons des dels seus anys d'adolescència "entre mig dels jocs de beisbol, el futbol i les nenes". Juntament amb la gravació de la seva pròpia música, artistes com els Statler Brothers o Ricky Skaggs també han gravat les seves cançons.

Així que sí, això significa que la seva gamma composició de cançons va des del Country fins al bluegrass o el gospel. Van aprendre l'art dels millors i no són aliens a saber com posar una idea dins una melodia i sortir-ne amb una gran cançó. De fet, Wil i Langdon han escrit cinc dels temes del seu últim àlbum, i s'inclou una versió fascinant de "The Star Spangled Banner".

A més de cantar i compondre, tots dos toquen la guitarra a l'escenari i han tocat molts altres instruments durant les sessions de gravació. Però l'espectacle de Wilson Fairchild és molt més que música, és una experiència. Una cosa és segura, i us ho podem dir per experiència pròpia d'haver viscut un dels seus concerts: aquests nois saben com entretenir.

El pare de Wil és Harold Reid i el pare de Langdon és Don Reid dels llegendaris Statler Brothers. El 2007, Wil i Langdon van escriure un tribut als Statlers anomenat simplement "The Statler Brothers song". És preciosa!


Des dels últims anys fins al present, Wil i Langdon segueixen sumant èxits a la llista, així com amics i fans de la pàgina de Facebook. Les seves personalitats atractives, juntament amb el seu talent musical i l'enginy improvisat és el complement perfecte per a qualsevol tipus de públic.

Com us dèiem al principi, han obert l'espectacle per George Jones en diverses aparicions. Han aparegut a l'escenari del Grand Ole Opry, entre moltes altres fites.

"Country on" és l'àlbum més recent que han publicat. Dues de les cançons, "Dude" i "Stuck" van ser co-escrites amb el seu "germà musical", Bryan Kennedy. És possible que hàgiu sentit a parlar dels èxits de Bryan de tres números u que va escriure per Garth Brooks. El CD "Country on" va ser produït pel seu altre germà Kennedy, Gordon. Gordon Kennedy és un productor guanyador del Grammy pel seu treball amb Peter Frampton, així com a guitarrista i compositor de gran èxit. Gordon va ser un dels tres escriptors de la cançó d'Eric Clapton "Change the World". Wil i Langdon es van associar amb Gordon per escriure "Make God First” per a Ricky Skaggs, que està en el seu àlbum "Mosaic", nominat als Grammy.

Wilson Fairchild ho fan tot, acústic o amb banda. Com diuen a la seva web: "Una vegada que escolteu la seva música, us en fareu fans. Una vegada que els veieu en concert, encara us en fareu més fans. I una vegada que tingueu l'oportunitat de parlar amb ells, us en fareu amics de per vida!"

Podeu escoltar les cançons del seu àlbum "Country on" a aquesta web: http://airplaydirect.com/music/wilsonfairchild. Ja ens ho sabreu dir!

Comentaris

Entrades populars