Crònica del Voghera Country Festival 2012, per Omar Garrido




Countrycat ha tingut la sort de comptar amb un corresponsal a primera línia al proppassat Voghera Country Festival, a Itàlia.

L'Omar Garrido va tenir l'amabilitat d'assistir en nom de Countrycat a la roda de premsa de Terri Clark i d'escriure'ns una pinzellada de la seva experiència al Festival. Des d'aquí, el nostre agraïment més sincer!


Voghera Country Festival 2012
By Omar Garrido

Han estat tres dies d’autèntic ambient Americà. Unes instal•lacions espectaculars, amb un atrezzo que deixa espai a la imaginació i un ambient d’aquests que et fan sentir com si estiguessis en família.

Gent d’arreu d’Europa i d’Amèrica del nord es troben cada any en aquest festival que com a reclam ofereix un concert únic; enguany ha vingut a veure’ns a terres europees la gran Terri Clark.

Durant la roda de premsa que va oferir amb una durada d’aproximadament dues hores, la cantant de música country ens va aclarir algunes de les preguntes que ens provocava el seu últim disc. Va comentar-nos que vol ensenyar una part més personal i menys professional.

Un cop finalitzada tota l’entrevista, (s’ha de remarcar que durant les dues hores va estar molt simpàtica amb tots nosaltres malgrat la calor que feia) tornava altre cop cap a la pista de ball.

Fa molt de goig veure a tanta gent, però en especial veure a tant jovent. Es ben cert el que diuen els rumors fora del nostre país: hi ha molta més afició al country i line dance per part del jovent que aquí. Però aquest no es l’únic detall en el que trobes quan ets allà; te n’adones de que el DJ és una peça clau i que està al corrent de tots els ballarins de la pista. Malgrat que cada cop més s’està professionalitzant, no deixa de ser tot un show en directe veure a la cabina a més de 10 DJ’s punxant i animant la festa, a part dels xòumans que hi ha repartits per tot l’espai. És un espectacle únic.

El tipus de ball que més hem va impactar va ser, com no, el line dance europeu. Aquest que no només mouen els peus i marquen els stomps sinó que també mouen altres parts del cos com ara malucs, mans i fins i tot espatlles!

Tot i així, amb més de 190 persones ens vam fer notar amb el que ara s’anomena “Catalan Style”, i gràcies al DJ Eros vàrem poder mostrar a tota la gent de quina pasta estem fets i com ballem en germanor amb Italians i Francesos.

Pel que fa el concurs de ball, a part que el grup United Countries va guanyar en la categoria d’Intermediate, els nostres amics catalans Out of Control varen quedar en una segona posició molt merescuda i amb un nivell de ball molt alt. És molt difícil competir amb gent amb la que no només fa coreografia sinó tot un espectacle!
Amb un munt de sensacions viscudes, d’amistats fetes, d’emocions i alegries torno cap a Catalunya, però no sense dir de que es un esdeveniment al que haurien d’anar tots un cop a la vida.


Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... )

Comentaris

Entrades populars